Koningsspelen/Koningsdag 2017

Donderdag 27 april hebben we samen voor het eerst als school meegedaan aan de koningsspelen. We starten de dag met het Wilhelmus en de Okido-dans van alle kinderen, daarna een parcours met spellen en heerlijke Nederlandse versnaperingen. Wat een succes! Zoveel enthousiasme, plezier, samenwerking en teamgeest bij zowel kinderen, leraren en ouders. Ook hier nog een heel hartelijk dank jullie wel voor alle hulp!

Laura, 4b Homepageprofi

Bijna iedereen had iets oranjes aan. Er waren heel veel verschillende groepen en heel veel verschillende spelletjes. De groepen waren helemaal gemixt: eerste- en tweede-, derde- en vierdeklassers door elkaar. Je moest gooien, dragen en samenwerken. Het was gewoon leuk. Tussendoor waren er ook pauzen. Het eten was ook heel lekker. Er was ook een dans. Hij heette Okido. In de dans moest je zoveel mogelijk met de duimen omhoog.Daarna moesten de ouders ook die dans doen. Kinderen hebben de dans voorgedanst, zodat de ouders naar hun konden kijken.

Sophie, 3a Homepageprofi

Ik kwam op het sportveld aan en ik zag allemaal kinderen en spelletjes en heel veel oranje!! En het leukste vond ik het laserspel (zoek de kroonjuwelen).

Bowen, 3a Homepageprofi

Okido is een dans voor de Koningsdag. De kinderen van Kinderen voor Kinderen hebben de dans bedacht. Wij hebben de dans heel snel geleerd. De ouders hebben ook mee gedanst. Okido is super-Okido.

Charlotte 4b Homepageprofi

Ik vond het laserspel (steel de kroonjuwelen) heel leuk, omdat ik daar veel plezier had. ik moest leuke hindernissen overwinnen. Ik vond het spel echt heel leuk. Je moet onder of over de lasers (gespannen draden) doorlopen. Aan het eind moest je een steen (kroonjuweel) nemen en teruglopen.

Amelie van B., 4a Homepageprofi

Het eten was heel lekker. Ze hadden Pannenkoeken, beschuitjes met kaas en hagelslag, broodjes met worst en veel meer. Echt typisch Nederlands. Mmmmm.

Frederique, 4b Homepageprofi