Sponsorloop 2017: Wat een feest!!

Ieder jaar weer een geweldig evenement: de sponsorloop voor de weeskinderen in Moldavië. Afgelopen vrijdag hebben alle 185 kinderen van onze school zich wederom voor de volle 100% ingezet en hebben in 35 minuten 1200 rondjes gelopen, samen zo’n 500 km. 500 km is de afstand van Kranenburg naar Bazel in Zwitserland.

Voordat de kinderen gingen lopen, kregen ze eerst een warming-up van Karima Tuinfort in de Pausenhalle. Samen warm worden voor het rennen, maar ook samen warm worden voor het gemeenschappelijke doel: Samen veel geld ophalen voor de kinderen in Oost-Europa, door samen veel rondjes te lopen.

Vervolgens gingen de kinderen naar de start, waar ze opgewacht werden door vele ouders en medeleerlingen. Dit jaar ook weer veel helpende ouders bij de sponsorloop, ervoor zorgend dat iedereen veilig door de bochten komt, bandjes uitdelend, aanmoedigend enz. Na de loop kregen de kinderen in de OGS van de vele helpers iets te drinken en te eten. Hierbij wil ik al deze helpende handen nogmaals hartelijk danken, zonder jullie hulp was deze sponsorloop niet mogelijk geweest.

Een persoon wil ik in het bijzonder hier bedanken: Eva Zwart-Diepeveen. Zonder haar bijzondere inzet zou dit evenement niet al zeven jaar hebben kunnen plaatsvinden. Haar enthousiasme en haar naastenliefde heeft er telkens voor gezorgd, dat de hele school (leerlingen, leraren, conciërge, secretaresse) zo begaan is met dit geweldige initiatief. Eva wil langzaam de organisatie doorgeven aan andere geïnteresseerden en ik hoop dat er misschien een groep ouders bereid zou zijn om volgend jaar samen met de school deze traditie voor te zetten.

Ik wens iedereen een fijne herfstvakantie toe.

juf Charlotte Giesbers