Nederlands als moedertaal (Flex)

Klas 1

We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt in de methode Veilig Leren Lezen. We hebben vorige week kern 1 afgerond. In kern 1 hebben we verschillende letters geoefend en we kunnen ook al woorden en kleine zinnetjes lezen. Woorden met de volgende letters kunnen wij nu lezen: M, R, V, I, S, AA, P, E. Denk aan woordjes als mis, vaar en raam. Nu hebben we een start gemaakt met kern 2. We hebben eerst naar het verhaal “Er is iets helemaal mis” geluisterd. In het verhaal wil Noor niet naar zwemles. Het eerste woord dat we geoefend hebben is teen. We hebben een nieuw werkboekje gekregen. Daarin oefenen we nu de letter T.

Klas 2

Ook wij hebben hard gewerkt. Wij hebben kern 6 afgerond. Nu kennen we alle letters die er in het Nederlands zijn. Sommige letters zoals UU, UI en EU zijn nog wel lastig dus die blijven we goed oefenen. Ook wij hebben een nieuw werkboekje gekregen. In kern 7 oefenen we lettercombinaties die anders geschreven worden dan dat je ze hoort. De eerste lettercombinatie die we geoefend hebben is de SCH van het woord schip. Vanaf kern 7 leest juf Anouk geen verhaal meer voor maar moeten we het verhaal zelf lezen. Het verhaal gaat over zeerover Thijs, hij is de weg kwijt.