Frohe Weihnachten

Es ist Zeit für Liebe und Gefühl,
nur draußen bleibt es richtig kühl.
Kerzenschein und Apfelduft,
ja – es liegt Weihnachten in der Luft.
Wir wünschen manche schöne Stunde
in eurer trauten Familienrunde.

Unbekannt

Ik wens dat Corona voorbij is, en dat ik met mijn familie een vrolijk Kerstfeest kan vieren„. (kind 4b)

Bijna Kerstmis…

Het is vrijdag. De laatste dag, voordat de kinderen vakantie krijgen. We vieren één keer samen de Advent. Op het schoolplein spreken we ‘Dicke Rote Kerzen’. En daarna laat de 4a haar ‘Jingle Bells’-rap horen. Even samen zijn. Het doet goed.

Als je door de school loopt, krijg je vanzelf zin in Kerst. De school heeft zich bijna ongemerkt veranderd in een wereld waar de kinderen hun Adventsrituelen kunnen vieren. Het ruikt anders, het is een andere sfeer. Normaal zingen we met elkaar en komen we één keer in de week samen. Dat gaat nu niet. Maar in de klassen wordt uitgebreid aandacht besteed aan het ‘wichteln’ en aan Advent en Kerstmis. Ieder heeft op haar manier de klas omgetoverd tot een plek waar de kinderen zich juist in deze rare Decembermaand goed voelen en waar natuurlijk elke dag de kaarsen van de adventskrans aangestoken worden, wordt voorgelezen én….  Elke dag een cadeautje mag worden uitgepakt.

In Biliwerkstatt hebben de kinderen van de 4a en de 4b de Pausenhalle omgetoverd tot een feestzaal. Ze hebben ook een kribbe-landschap gebouwd voor de Pausenhalle waar we en zij terecht heel trots op zijn.

Loop mee, kijk rond en geniet mee van de sfeer door naar de foto’s te kijken.